Aurinkolasit

Aurinkolasit, terveydeksi! 

Voitko kuvitella kengät, joilla juhlit sekä ajat autoa? Ehkä, mutta jompi kumpi suoritus kärsii. Aurinkolasien valinnassa on hyvä huomioida, käyttääkö aurinkolaseja autoillessa, vesillä, urheillessa vai kaupunkiympäristössä asioidessa.

Aurinkolasit palvelevat terveyden kannalta katsottuna neljää tarkoitusta. Laseilla suojataan silmiä liialliselta valon määrältä eli kirkkaudelta, haitalliselta valolta eli UV-säteilyltä, häikäiseviltä heijastuksilta sekä muilta luonnon olosuhteilta kuten viimalta ja lentäviltä pikkuroskilta.

UV-säteilyn tiedetään aiheuttavan sarveis- ja sidekalvon tulehduksia ja pitkällä aikavälillä harmaakaihia. Kaihisilmässä silmän mykiö samentuu ja valon läpäisy heikentyy vähitellen. Häikäistyminen lisääntyy valon taittuessa epätasaisesti kaihin samentamassa mykiössä. Joka kolmannella yli 65-vuotiaalla on kaihi.

Näönterveyden rinnalla aurinkolaseilla voidaan panostaa miellyttävään näkemiseen ja jopa turvallisuuteen. Erityisesti autoilijoiden kannattaa hankkia ajokäyttöön räätälöidyt polarisoivat linssit. Polarisointi vaimentaa konepellistä, näyteikkunoista tai märästä tienpinnasta syntyviä kirkkaita valoheijastumia. Ominaisuus saadaan aikaan linssipintojen välisellä polarisoivalla kalvolla. Polarisoivat aurinkolasit on saatavilla omilla voimakkuuksilla, myös monitehoihin.

Kun aurinkolasit ovat juuri autoiluun sopivat ja kantajalleen räätälöidyt, ne korjaavat perusnäköä, suojaavat silmiä ja vähentävät heijastumia. Silmää suojaavien ominaisuuksien lisäksi laadukkaat aurinkolasit ovat kestävät, ne ovat taivuteltavissa käyttäjän kasvoille sopiviksi  ja laseihin on saatavilla varaosia.

Löydä lähin optikkosi